Töltősóder

töltősóder
A töltősóder egy speciális sóderféleség, amit kifejezetten területek feltöltésére, simítására és elegyengetésére használnak.  Gyakran osztályozatlan, ami azt jelenti, hogy különböző méretű szemcséket tartalmazza finomaktól a durvábbakig. Ez biztosítja, hogy az anyag jól tömörödik és stabil töltést képez, mivel a kisebb szemcsék betölthetik a nagyobbak közötti üregeket. Így sikerül növelni teherbíró képességét és segít elkerülni a töltés alatti talaj süllyesztését vagy torzulását. A tereprendezésben alacsony területek feltöltésére vagy a telek magasságának megemelésére, árkok visszatöltésére, sok építési projektben alapozáshoz, csatornázáshoz, drénezéshez, használható. Továbbá hasznos lehet pázsithoz vagy a kert sík felületének kialakításához. Az útalapba (ami az útpálya alatti réteg) vastag rétegben felhordva és megfelelő tömörítése mellett, egy erős alapréteget hoz létre.

Br. ára: 7.620 Ft/m3

 

Előnyei:

  • Magas teherbírású tulajdonságokkal kell rendelkeznie, hogy elkerüljék a töltés alatti talaj süllyesztését vagy deformációját.
  • Könnyen tömöríthető, kompakt, így erős és stabil töltéseket hozhat létre.
  • Jól őrzi kiváló vízelvezetési tulajdonságait, így alkalmazásával elkerülheti a víz pangását és az ebből adódó károsodásokat.
  • Jó homogenitású, amire összetétele a garancia. Így egyenletesen, a teljes beborított területen optimális alátámasztást biztosít.
  • Alkalmazásával megőrizhető a termőtalajt, amely értékes erőforrás, amely elengedhetetlen a növények egészséges növekedéséhez.
  • Költséghatékony megoldás jelent más talajtípusokhoz képest. Mivel altalajból áll, jellemzően nem tartalmaznak szerves anyagokat, ami azt jelenti, hogy kevésbé valószínű, hogy idővel megsűllyed.
  • Laza szerkezetű emiatt kézi eszközökkel és felszerelésekkel is könnyen mozgatható, teríthető.
terep feltöltés töltősóder segítségével

Szeretné feltölteni a kültéri medence leendő helyét vagy nagyobb arányú füvesít tervez? Gondot jelent a szükséges mennyiség megbecslése? Járatosak vagyunk az ilyen és hasonló kérdések megválaszolásában! Csak töltse ki teljesen az ajánlatkérésre rendszeresített adatlapot, mi pedig egy telefonhívás keretében tanácsokkal látjuk el. Mielőtt kapcsolatba lép velünk, tekintse át mely településekre és hogyan szállítunk!