Murva vételárak

murva
Mi az a murva? Zúzott dolomit, melynek ára típusai szerint változik.
Üledékes (karbonátos) kőzetek zúzásának eredménye. Fő összetevője a dolomit (kalcium-magnézium-karbonát, CaMg(CO3)2), ami az egyik legalapvetőbb kőzetképző anyag. A dolomitban gazdag kőzetek nagy része eredetileg mésziszapként rakódott le, amely a lerakódás után a magnéziumban gazdag pórusvíz hatására dolomittá alakult.
Ez a nemfémes ásvány gyakran keveredik kvarccal, földpáttal, kalcittal és agyaggal. Emiatt  több színváltozata lehet, amiben a világos árnyalatok dominálnak. Annál sötétebb az őrlemény, minél magasabb a magnézium tartalma.
A murvát kétlépcsős aprítással hozzák létre, majd szitálják, azaz osztályozzák. A murvaszemek nagysága alapján változnak a felhasználási területei.

Murva típusok

murva árak

Murva árak:

A várható kiadások kalkulálásába számos tényező szerepet játszik. Ilyen például a útvonal valamint a megtételére fordított idő, a rendelt murvaszemcse nagysága, a felhasználásra szánt mennyiség.
Szemcse
(mm)
Bruttó
(Ft/m3)
5-20 15.875
20-55 14.605
2-5 17.780
0-20 12.446
A murva használata miért kifizetődő?
Ezek a durva szerkezetű, szabálytalan kődarabok amelyeket aprítógépben törtek összeszámos előnnyel rendelkeznek:
 • Magas ellenállású a szélsőséges hőmérsékletekkel szemben. (Sem a fagy sem a tűtő napfény nem tesz kárt benne.)
 • Megfizethető költségű.
 • Környezeti hatása nem vet fel biztonsági kérdéseket.
 • Jól tömöríthető, alkalmas más anyagok és bevonatok aljzatának kialakítására.
 • Nyomásállóságának köszönhetően jó terhelhető - minél nagyobbak a murvaszemek, annál nagyobb terhelést bírnak el.
 • Kiváló kötőkepességű anyag - ezért miután összeállt nem mozdul el a helyéről.
 • Jól elfedi a felszín egyenetlenségeit.
 • Ösvények vagy a pázsit elhatárolására is alkalmas.
 • Bármilyen stílushoz passzol.
murva ajánlatkérés

Tájépítészeti alapanyagra van szüksége, de nem tudja, kihez forduljon? A megoldás egyszerű – keresse szakértő csapatunkat! Professzionális tanácsokat és útmutatást kínálunk, hogy segítsünk kiválasztani a projekthez legjobban illeszkedő anyagokat. Ajánlatkérésre rendszeresített űrlapunk segítségével - telefonos elérhetőségének megadásával - várhatja visszahívásunkat! Szolgáltatási területünk valamint a házhozszállítás részletezve a linkeken érhető el!

murva szállítás

Murva szállítás

Hogy megkönnyítsük életét, kényelmes szállítási lehetőségeket kínálunk közvetlenül az Ön által megadott címre. Ne hagyja, hogy az anyagok hiánya késleltesse kültéri projektjének megvalósításában. Az ömlesztett kőaprítékok szállításának buktatóit a megfelelő tervezéssel és előkészületekkel el lehet kerülni. Fontos, hogy kellően képzett és tapasztalt személyzetet alkalmazzunk a fuvarhoz,  megfelelő biztonsági előírásokat alakítsunk ki. Mivel ez az anyag jelentős súlyt képviselhet,  szállítóeszközeinknek meg kell felelniük a megadott súlyhatároknak. Nagyobb mennyiség kiszállításához speciális engedélyekkel és szállítóeszközökkel is rendelkezünk! A hét 6 napján számíthat ránk! A fuvar részleteiről a linken tájékozódhat!
Gyakran ismételt kérdések
 • Mikor keletkezett a dolomit?

  250 millió évvel ezelőtt a dolomitkő a földtörténeti triász korban keletkezett, köszönhetően a trópusi tengerekben élő koralloknak, a meszes algáknak és a kagylóknak. Ezek a meleg, sekély tengerek rejtik magukban annak a titkát, hogy 20 millió évvel később, hihetetlen hegyek lesznek, amelyek több mint 3000 méter magasra emelkednek. Az ok: eurázsiai és afrikai tektonikus lemezek, amelyek az akkori sok földrengésnek és vulkán kitöréseknek köszönhetően mozognak.

 • 1 tonna murva hány köbméter?

  kb 0,58-0,625 m3

 • Térkő alá mennyi murva kell?

  15-20 cm javasolt, tehát m2-enként 0,15-0,2 m3

 • 1 köbméter murva mekkora területre elég?

  10 cm vastagságban 10 m2-re.