0-4 sóder

0-4 sóder
A 0-4 sóder (más néven finomsóder) olyan természetes, kőzetalapú anyag, melynek elnevezése a benne található legkisebb és legnagyobb szemcseméretére utal. Ezt a finom, szemcsés anyagot két alkalommal is szitálják, melynek következtében használatával nagyfokú sűrűség és kompaktság érhető el. Mivel kőzetalapú, magas a tömörsége, és viszonylag nagy a sűrűsége. Szerkezete miatt képes nagyfokú stabilitást biztosítani és jól tömöríthető. Jól átereszti a vizet, így megakadályozza összegyűlését. Alapként vagy ágyazórétegként járdákhoz, kerékpárutakhoz és kisebb utakhoz alkalmazzák, mivel képes egyenletesen eloszlatni a terhelést és stabil alapot biztosítani. Mivel jó vízáteresztő képességű, gyakran kerül beépítésre  drénrendszerekbe. Bizonyos esetekben a talaj struktúrájának javítására használják, hogy növeljék annak vízátbocsátó képességét.
0-4 sóder ár

Költségek:

Ennél a sódernél, budapesti kiszállítás esetén minden 6 m3 és 7 m3-es megrendelésre (valamint ezek egész számú többszörösére) az AKCIÓS FUVARDÍJ 0 Ft. Ha 10 m3 a rendelt mennyiség, akkor abból 7 m3-re NINCS SZÁLLÍTÁSI DÍJ, csak a maradék 3 m3-re.
Szemcse
(mm)
Típusa Br. ár
(Ft/m3)
0-4 kétszer rostált 11.430
 

Használata vakolathabarcs és betongyártás területén:

Vakolat:
  • A finomsóder használata hozzájárul a habarcs egyenletes és homogén állagához.
  • Jó tapadást biztosít a vakolatnak a felületeken, így növeli az adhéziót és csökkenti a leválás kockázatát.
  • Elősegíti a habarcs megfelelő porozitásának kialakítását, ami javítja a páraáteresztő képességét és megakadályozza a nedves foltok kialakulását.
  • Gyakran olcsóbb, mint a finomra őrölt homok.

Betongyártás:

  • Kitölti a nagyobb kavics és a finomabb homok közötti hézagokat a betonkeverékben. Ez hozzájárul a beton sűrűségének és szilárdságának növeléséhez.
  • Képes csökkenteni a betonkeverékben lévő levegős réseket, ezáltal jobban tömöríthetővé téve azt.
  • Javíthatja a beton pumpálhatóságát, mivel kisebb méretű szemcsei megkönnyítik a keverék áramlását.
  • Növelheti a beton ellenálló képességét a pl. a faggyal szemben.
  • A betonhoz történő hozzáadása költséghatékony megoldás lehet, főleg ha helyben kapható.
0-4 sóder növeli a beton sűrűségét

Megfizethető alapot keres térkövezéshez vagy csak az udvar talajának minőségét javítaná: Finomsóderünket ajánljuk figyelmébe. Szolgáltatási területünk és a szállítás részleteinek pontos átnézésén már túl van? Akkor a szükséges anyag kiválasztását, mennyiségét is segítünk meghatározni, amihez nem kell egyéb, csak adatlapunk teljes kitöltése, így rövid időn belül várhatja hívásunkat. 

0-4 sóder alkalmazásának előnyei
Előnyei:

1. A finomsóder általában gazdaságosan beszerezhető, és mivel sokoldalúan alkalmazható, sok projektben helyettesítheti a drágább anyagokat.
2. Terheléselosztás: Rétegként történő felhasználása esetén képes egyenletesen eloszlatni a felette lévő terhelést, így megóvja az alatta lévő talajt vagy egyéb anyagokat a túlzott terheléstől.
3. Természetes eredetű: Nem tartalmaz káros vegyületeket vagy anyagokat, amelyek károsíthatják a környezetet vagy az emberi egészséget.
4. Talajstabilitás: Javítja a talaj stabilitását, ami különösen fontos olyan területeken, ahol a talaj süllyedésre vagy mozgásra hajlamos.
5. Hosszú élettartam: Hosszú ideig képes ellenállni az időjárásnak és a terhelésnek, ami hosszú távú költségmegtakarításokhoz vezethet.