16-32 kulé kavics a talajjavítás ideális anyaga

kulé kavics 16-32
16-32 kulé kavics széles körben használatos házfalak vízesedési problémáinak orvoslására, valamint házak körüli utak kialakítására, amiket nem ér jelentős forgalmi terhelés.
Ez a közepes kulé kavics érdekes és esztétikus felületet képez és tökéletesen kiegészíti a finomabb kavicsmérettel készült díszítményeket.
Háztartási szennyvíztisztító telepek építésénél jó szolgálatot tesz, mint drén kavics. A talajjavítás ideális anyaga, mert segít megőrizni és javítani a földkéreg felső rétegének termőképességét.
A kedvezőtlen természeti tényezők – elsavasodás, talajtömörödés és beiszapolódás vagy belvíz, illetve aszály – hatásait is mérsékli.
Terhelésnek kitett területen alkalmazva körülbelül 5-6 cm rétegvastagságra van szükség.
16-32 kulé kavics: 13.335 Ft
 

Mi a 16-32 kulé kavics szerepe a talajjavításban?

Ezek a jellemzően apró kavicsszemek jelentősen befolyásolhatja a talaj tulajdonságát.
A talajjal keverve elősegítik a jobb vízelvezetést azáltal, hogy réseket hoznak létre a részecskék között, lehetővé téve a felesleges víz távozását.
Ez a javított vízelvezetés különösen fontos azokon a területeken, ahol nagy esőzések vannak, így villám árvizek alakulhatnak ki.

A vízelvezetési előnyök mellett stabilitást is ad a talajnak. A kavicsszemcsék egymásba illeszkedő jellege segít megelőzni a talajeróziót, különösen a lejtőkön vagy a nagy vízhozamú területeken.
Ez a stabilitás kulcsfontosságú a talajra épített szerkezetek, például utak, épületek és támfalak integritásának megőrzéséhez.

Ezenkívül a kavics hűtheti is környezetét, lassan elnyelve és leadva a hőt.
Ez a tulajdonság előnyös lehet a szélsőséges hőmérséklet-ingadozásokkal küzdő régiókban, mivel segít szabályozni a talaj hőmérsékletét és megvédi a növény gyökereit a hőmérsékleti stressztől.

drén kavics

Ezt a csodálatos típust ajánljuk például gabionokőnek. Rendelés előtt tájékozódjon, hogy lakhelye, vagy a kivitelezés helyszíne szerepel-e
szolgáltatási területünk listáján. Ha igen, akkor igénybe veheti  házhozszállítási szolgáltatásunkat. Kapcsolat-felvételi űrlapunkat az Ajánlatkérés menöpontben találja. Telefonszáma feltüntetésével lehetőséget biztosít diszpécserünknek a viszahívásra! Mégtöbbet szeretne tudni a többi díjtételekről? A linken elérhetőek.