Nagyméretű kavics 32-65 mm

kulé kavics 32-65
A kulé kavics 32-65 kavicsszemcséivel a nagyméretű kavics kategóriájába tartozik. Biológiailag nem lebomló talajfedést biztosít, ami nemcsak elnyomja a gyomnövényeket, hanem segít megelőzni a talajeróziót is. A textúrák, színek keveréke esztétikus kontrasztot biztosít. Ügyeljen arra, hogy karbantartásuk megkönnyítése érdekében alkalmazzon geotextileket! Ezek a kellemesen sima felületű, lekerekített, óriás kavicsszemek tökéletesen illeszkednek minden kerttípushoz. Tájfedési célokra használva a növénypopuláció számára elegendő lesz a lehulló csapadékvíz is. Ha ingatlanán az esővíz elvezetése problémás, vagy olyan lejtős területeken, ahol gondot jelent a csapadékvíz, száraz folyómeder kialakítása segíthet és gyönyörűen kiegészíti a tájat. Különböző méretű kavicsokat használva száraz patakmedert hozhat létre, amit buja növényzettel is rögzíthet.

Mekkora kulé kavics használható gabion kerítéshez?

A töltőanyag szemcseméretét a gabion rácsok lyukátmérője határozza meg, ami több méretű is lehet.
A 2,5x10 cm lyukátmérő esetén a leggyakoribb tőltőanyag a nagyméretű, 32-63 mm szemcseméretű kavics.
A gabion kövek mérete befolyásolja a kerítés szerkezetének stabilitását is. A nagyobb kavicsok stabilabb szerkezetet biztosítanak, mint a kisebbek. Ha rusztikusabb megjelenést szeretne, válasszon óriás kavicsokat, amelyek ideálisak még kerti dekorációhoz, szegélyekhez és kerti bútorokhoz stb. Ha inkább elegánsabbat, válasszon kisebbeket.

Milyen színű legyen a nagy méretű kavics?

  • Fehér: klasszikus és elegáns megjelenésű. Jól illeszkedik a modern kertstílusokhoz.
  • Szürke: semleges megjelenésű. A hagyományos kertstílusokhoz illeszkedik legjobban.
  • Barna: természetes és nyugodt hangulatot áraszt. A vidéki kertstílusok meghatározó színe.
  • Kék: hűvös és nyugodt megjelenést kölcsönöz a kertnek. A modern kertstílusok fő színe.
  • Sárgás: vidám és meleg megjelenésű. A mediterrán kertstílusok alapvető színe.
Nagyméretű kulé kavics: 10.160 Ft
 

Milyen célra használható a nagyméretű kavics?

  • Házak lábazata mellé: Amellett, hogy segít megakadályozni, hogy a lehulló esőcseppek felverjék a sarat az épület falára, hozzájárul a környezet esztétikus megjelenéséhez.
  • Kertben lévő tómedrek kibélelésére: Az optimális szemnagysága és tisztasága miatt hatékonyan akadályozza a víz szivárgását, továbbá a tiszta víz hullámokat vet a gyönyörű köveken, amik érdekes visszatükröződéseket keltenek.
  • Növényzet mellé: Nagy előnye, hogy a lombszívó nem szippantja fel, így felületét könnyű tisztántartani. Alkalmas ágyásszegélynek és járdaburkolat mellé is! A szegély az virágágyásokra irányítja a figyelmet azáltal, hogy határozott választóvonalat képez és segít megelőzni az eróziót is.
  • Ha a fák tövét kavicskövekkel veszi körül,  akkor válasszon világos árnyalatú köveket, és a tér azonnal világosabb lesz. Elhelyezhet velük egy vagy két növényt a fák alá, és esetleg egy nagyobb sziklát is, hogy vonzó és gondozott, mégis organikus teret kapjon.
nagyméretű kulé kavics kaktuszkertben

Ez az óriás kavicsfajta vonzó és ellenáll az eróziónak. Amennyiben Önnek is szüksége van erre a termékünkre és Budapest területén vagy a környéken él, bizonyosodjon meg, hogy szerepel-e szolgáltatási területünkön. Amennyiben igen, akkor lehetőség van  házhozszállításra. Kérdéseit felteheti munkatársainknak, ha az ajánlatkérőnket kitölti és megadja mobilszámát, amivel lehetőséget teremt visszahívásra. Részletes áratáblázat.