Kavics

kavics
A kavics többé-kevésbé lekerekített, különösen kemény üledékes kőzetdarabok halmaza, amely durvább szemcseméretű, mint a homok (azaz több mint 6,3 mm, de kevesebb mint 20 mm átmérőjű szemcséket tartalmaz). Nagyobb  kvarc, (kvarcit) kőzetek természetes eróziója számos kavicslerakódás kialakulását eredményezte. Ma már  mesterségesen is előállítható a kőzetek mechanikai zúzásával. Felhasználása és tulajdonságai változatosak lehetnek és függnek a konkrét típustól. Egyik legnagyobb piaca az építőipar, hiszen minden új fejlesztésnél bizonyos mennyiségű ilyen apró köveket kell használni az alapozáshoz és mivel viszonylag olcsó (más nehéz anyagokhoz képest), ezért ideálisa ilyen projektekhez. Az elmúlt években valamiféle reneszánszát is éli, mert egyre több otthon alkalmazza udvarán utakhoz, felhajtókhoz, teraszokhoz és olykor fű helyett is. Az erózió elleni küzdelemben is használják, mert a talaj képes rátapadni a kavicsszemek felületére, így biztosítva, hogy azok helybenmaradását.

Típusok

kavics ár

Költségek:

Vásárlással összefüggésben felmerülő költségei változók lehetnek, függnek a berendelt mennyiségtől, anyagtípustól, a fuvartávtól valamint fuvarozás módjától.
Megnevezés
(fajta)
Szemcse
(mm)
Ár
(Ft/m3)
Dekor - 18.415
Kulé - 8.890-től
Mosott - 12.065
Kavicskő a kertben
Napjainra elmondható, hogy a kavicsot tekintjük a tájépítészet legsokoldalúbb anyagának. A járófelületektől, az ágyás-, vagy járdaszegélyig és a talajtakarásig bármire használható. Járólapok körüli töltőanyagaként is megállja a helyét, de jó szolgálatot tesz vízelvezető kialakításánál.
Sokféle színben és méretben elérhető, számos díszkert stílusát, megjelenését javítja. Kültéri tűzrakóhelyek köré is ideális. Sokkal olcsóbb, mint a járólapok. Válasszon színben illeszkedő vagy azt kiegészítő árnyalatokat. 
Ágyásokban alkalmazva az eredmény egy éles és letisztult megjelenés, amely kiemeli a növényeket, segít elnyomni a gyomokat és megakadályozni a párolgás miatti vízveszteséget. Kaktuszkertekben pompás talajtakaró. További előnye, hogy lehetővé teszi a hőmérséklet tartást, különösen, ha világos színű vagy fehér, mert visszaveri a fényt. Garantálja a megfelelő hidratálást és nem igényel speciális karbantartást sem. Ne halmozzuk fel túlzott mértékbe, mivel ezesetben talajtömörödést okozhat.
kavics ajánlatkérés

Űrlapunk kitöltését követően kollégáink keresni fogják, hogy a részleteket egyeztessék, esetleges kérdéseire választ adjanak. Amennyiben telefonos elérhetőségét megadja, visszahívjuk! A szolgáltstási terület tartalmazza valamennyi települést, ahova házhozszállítunk.

kavics szállítás
Szállítás:
Jelentősége nagy lehet a különféle építőipari és infrastrukturális projektekben. Egy jól szervezett és hatékony logisztikai rendszer képes jelentősen csökkenteni a projektek költségeit és időtartamát. Legfontosabb kritériumai:
 • Minőségbiztosítás: a fuvar során meg kell őrizni az áru minőségét és mennyiségét.
 • Hatékonyság: Ez magában foglalja az optimális útvonaltervezést és a kiszállítási idő minimalizálását.
 • Költséghatékonyság: A projektek költségvetésének optimalizálása érdekében a házhozszállítási folyamatnak költséghatékonynak kell lennie. Ez magában foglalja a költségek minimalizálását és az anyagveszteség csökkentését.
 • Biztonság: figyelmet kell fordítani a biztonsági előírásokra, hogy elkerüljék a baleseteket és sérüléseket a munkaterületen és a szállítmányozás során.
 • Rugalmas ütemezés: Az építőipari projektek gyakran változó időbeosztásúak, így a fuvarozási folyamatnak rugalmasnak kell lennie, hogy képes legyen alkalmazkodni a projekt változó igényeihez.
Gyakran ismételt kérdések
 • Milyen kavicsra van szükség az akváriumban?

  Az édesvízi akváriumoknak édesvízi homokra és kavicsra van szükségük, míg a sósvízi akváriumoknak tengerire. A fő különbség az, hogy a tengeri korall- és kagylódarabokból áll, amelyek növelik a víz pH-értékét és a kalciumszintet az akváriumban. Elég élesek is lehetnek. Az édesvízieknek főként közömbösnek kell lenniük, ami azt jelenti, hogy ne befolyásolják a víz pH-értékét vagy lúgosságát, illetve ne emeljék olyan szintre, hogy a legtöbb édesvízi hal kényelmetlenül érezze magát.

 • Hány kg kell 1 m2-re?

  10 cm vastagon kb: 160 kg kell.

 • 25 kg hány köbméter?

  0,015m3

 • 1 m3 betonhoz mennyi kell?

  0,6-0,7 m3 kavics, vagy sóder kell.