Andezit zúzalék

andezit zúzalék
Az andezit zúzalék alapját képező kőzet akkor keletkezik, amikor a földkéreg mélyén képződött magma lávaként a felszínre emelkedik, így hirtelen lehűl. Gyakran szürke vagy sötétszürke, bár az ásványianyag-tartalom eltérései különböző színeket, például zöldes vagy vöröses árnyalatokat kölcsönözhet neki. Jellemzői: saválló, fagyálló és a kopásállósági együtthatója is magas. Csúszásmentes felülettel képez. Színe nem fakul, időtállósága hosszabb, mint más természetes köveké. Ez a vulkanikus eredetű környezetbarát anyag könnyen feldogozható. A belőle készült zúzott kő egy szervetlen nyersanyag, amelyet az ásvány aprításával nyernek. Ezek a zúzalékok mosási és osztályozási eljárásokon is áteshetnek, hogy eltávolítsák szemcséik közül a szennyeződéseket és finomabb terméket kapjanak. A mosás és az osztályozás különösen gyakori a jó minőségű betonadalékok gyártásánál.

Szemcsméretek

andezit zúzalék 2-4 mm

2-4

andezit zúzalék 4-8 mm

4-8

andezit zúzalék 4-11 mm

4-11

andezit zúzalék 11-22 mm

11-22

andezit zúzalék ár

Költségek:

A kivitelezési munkák bekerülési költégeit több tényező határozza meg. Ilyenek lehetnek például az alábbiak:
  • a beborításra szánt terület mérete vagy az alap nagysága
  • az alap vastagsága
  • a zúzott kő minősége, szemcsemérete
  • a szállítás paraméterei
Szemcse
(mm)
Típusa Br. ár
(Ft/m3)
2-4 apró 23.495
4-8 apró 17.145
4-11 durva 17.145
11-22 durva 17.145

Felhasználása

Ellenállósága és elnyűhetetlensége, vízelvezető tulajdonsága teszi az építőipar áhított alapanyagává még a környezettudatos építtetők számára is. Főként zúzott termékek, például zúzott kő formájában használják út- és vasútépítéshez, valamint beton és aszfalt adalékanyagaként. Gyakran alkalmazzk építési projektekhez, például házakhoz, hidakhoz, tengeri kikötőkhöz és repülőterek kifutópályáihoz. Durva textúrája tökéletessé teszi járófelületek csúszásmentesítésére. Alkalmazzák még az építőiparban alapozásra, az erózió elleni küzdelemben és tereprendezési munkálatokhoz is. A zúzóüzemek végzik a kőzet aprítását és feldolgozását különböző szemcseméretűre más-más alkalmazási területre.

A zúzott kövek méret szerint a következő kategóriákba sorolhatók:

  • 5 mm-ig, alkalmas ösvények, gyalogjárdák játszóterek alapjának és császás elleni védelemre.
  • 5-10 mm, betonkeverékek töltőanyagaként.
  • 10-20 mm-es méreteket használnak az épület alapjainak létrehozására.
andezit zúzott kő

Ajánlatkérő űrlapunk kitöltésével hozzájárul, hogy diszpécsereink telefonon vagy e-mail-ben felvegyék a kapcsolatot Önnel és anyagvásárlási igényeit pontosítsák illetve felmerülő kérdéseit megválaszolják! Részletes tájékoztazó a szolgaltatási terület és a kiszállítás mikéntjeiről!

andezit zúzalék szállítás
Szállítás
Az aggregátumok, akár finom szemcséjűvé őrölték, akár nagyobb darabokban hagyták, teherautókkal könnyen szállíthatók közúton. Csapatunk a rakományt szállítókonténerekbe helyezi, amivel az adott helyszínre  behajthat, hogy a rakományt elhelyezze.

A fuvarozás megkezdése előtt a konténer tetejét le kell takarni azaz erős ponyvával rögzíteni, amely megakadályozza az apró kövek szóródását.
Célállomásunk lehet a főváros teljes területén valamint Pest vármegye egyes településein. A kiszállításról a linkre kattintva informálódhat!