Folyami homok (0-1) besöprő munkákhoz

folyami homok
A folyami homok (0-1 vagy besöprő, fugázó homok) a természetben előforduló szemcsés anyag, amely finom eloszlású kőzetszemcsékből és ásványi részecskékből áll. Lehet szürke vagy világosszürke árnyalatú. Sokszor mosott homok kifejezéssel hivatkoznak rá!
A felszini kőzetek több millió éven át tartó természetes mállásának terméke. Jellemzően édesvizi folyók medréből, kotrógéppel termelik ki. Gyakorlatilag alig található benne szennyeződés. Természetes közegében, a vízben, kimosódott belőle. Meglehetősen szögletes szerkezetű, felülete éles, mert csak rövid ideig volt kitéve a szél formáló hatásának. Így a homokszemek felszine jobban illeszkedik egymáshoz, ezáltal kiemelkedő stabilitást biztosít. Részecskéi egyenletesebbek, így könnyebb vele dolgozni, ami ideális építőanyaggá teszi.
Nem tartalmaz sókat, szerves és szervetlen szennyezőanyagokat.
0-1 homok: 11.303 Ft/m3
 
folyami homok fuvardíj a legolcsóbban

0-1 homok fuvardíj a legolcsóbban?

0-1 homok kiszállítása alkalmával - Budapest egész területén -, minimum 6 m3 illetve 7 m3 rendelése (valamint ezeknek egész számú többszöröse) esetén a FUVARDÍJ 0 Ft. Ha Ön például 9 m3-nyi mennyiséget vásárol, akkor 7 m3-ig a fuvardíj 0 Ft, a 2 m3-re pedig kiszámoljuk az aktuális díjtételt. 12 m3 és 14 m3 megvásárlása esetén szintén INGYENES a házhozszállítás!
 
 

Mi a mosott homok?

A mosás alkalmával eltávolítják a homokból az iszapot és a port, így sokféle szemcsemérettel rendelkezhet. A mosást követően szárítják és osztályozzák, mint fő adalékanyagot. Anyagszerkezetét nagyfokú homogenitás jellemzi, ami ideális az építéstől a tereprendezésig számos feladathoz.

Mire használják a mosott homokot?

Felhasználása nem igényel különösebb gondosságot - az egyetlen dolog, amire emlékezni kell, az a tény, hogy a tárolás során meg kell védeni az anyagot a nedvességtől.
 • Vakolat és padlóesztrichek - Az esztrich egy vékony betonréteg, amelyet az alapbetonra öntenek, hogy sima felületet biztosítsanak, amelyre a végső padlóburkolat felvihető. Mosáson átesett típus használatával az esztricheknek nagyobb szilárdságot kölcsönöz, mint más homokfajták.
 • Kültéri burkolatokhoz - Autóbeállók, teraszburkolatok lerakásahoz ideális. Nem csak azért, mert sómentes (így a tetején lévő járólapok nem erodálódnak), hanem jó vízelvezető is. Térkő fúgázáshoz, besöpréshez.
 • Betongyártáshoz - betonnak nagyobb szilárdságot és kisebb rugalmasságot biztosít a többi típushoz képest.
 • Gyep-, és kertápoláshoz - Ideális adalék gyepekhez és tereprendezésben való használatra.
mosott folyami homok

Hogyan kérhet árajánlatot csapatunktól? Csak hívjon fel mobilon vagy egyszerűen töltse ki ajánlatkérőnket. Ha az utóbbi megoldást választja, diszpécser kollégánk felhívja Önt a részletek tisztázása miatt! A kiszállítás részleteit, a homok árakat és a kiszolgálási területünket pontos felsorolását  linkeken érheti el.

folyami homok felhasználása

Miért sokoldalú 0-1 homok?

Nagy nyomószilárdságának, tartósságának köszönhetően a különböző építési feladatok az egyik közkedvelt anyaga. Legelterjedtebb a beton- és habarcsgyártásban, valamint medenceszűrőkben és vízelvezető rendszerekben.
 • különféle betontermékek gyártása (ebben az esetben a növeli az olyan mutatókat, mint a megbízhatóság és a fagyállóság);
 • talajkeverékek gyártása (például veteményeskerthez);
 • alapozómunkákhoz (építőiparban);
 • vakoláshoz és falazáshoz;
 • belsőépítészetben;
 • terepviszonyok megváltoztatásához;
 • műtrágyák gyártásához;
 • víztisztításhoz;