Folyami homok

folyami homok
A folyami homok (0-1) a természetben előforduló szemcsés anyag, amely finom eloszlású kőzetszemcsékből és ásványi részecskékből áll. Színe lehet sárga, barnás, szürke vagy világosszürke. A felszíni kőzetek több millió éven át tartó természetes mállásának terméke. Jellemzően édesvizi folyók medréből, kotrógéppel termelik ki. Gyakorlatilag alig található benne agyag és más szennyeződés, mivel természetes közegében, a vízben, kimosódott belőle. Meglehetősen szögletes szerkezetű, felülete éles, mert csak rövid ideig volt kitéve a szél formáló hatásának. Így a homokszemek felszine jobban illeszkedik egynáshoz, ezáltal kiemelkedő stabilitást biztosít. Részecskéi egyenletesebbek, így könnyebb vele dolgozni, ami ideális építőanyaggá teszi. Ezenkívül olcsóbb, mint más alternatívák, környezetbarát, mivel teljes egészében természetes forrásokból származik.
folyami homok ár

Költségek:

Ennél a homoknál, Budapest egész területén, minimum 6 m3 illetve 7 m3 rendelése (valamint ezeknek egész számú többszöröse) esetén a FUVARDÍJ 0 Ft. Ha Ön például 9 m3-nyi mennyiséget vásárol, akkor 7 m3-ig a fuvardíj 0 Ft, a 2 m3-re pedig kiszámoljuk az aktuális díjtételt. 12 m3 és 14 m3 megvásárlása esetén szintén INGYENES a házhozszállítás!
Szemcse
(mm)
Típusa Br. ár
(Ft/m3)
0,1-0,5 0-1 8.890
 

Mire utal a mosott kifejezés?

A mosás alkalmával eltávolítják belőle az iszapot és a port, így sokféle szemcsemérettel rendelkezhet. A mosást követően szárítják és osztályozzák, mint fő adalékanyagot. Anyagszerkezetét nagyfokú homogenitás jellemzi, ami ideális az építéstől a tereprendezésig számos feladathoz. Használata nem igényel különösebb gondosságot - az egyetlen dolog, amire emlékezni kell, az a tény, hogy a tárolás során meg kell védeni az anyagot a nedvességtől.
 • Vakolat és padlóesztrichek - Az esztrich egy vékony betonréteg, amelyet az alapbetonra öntenek, hogy sima felületet biztosítsanak, amelyre a végső padlóburkolat felvihető. Mosáson átesett típus használatával az esztricheknek nagyobb szilárdságot kölcsönöz, mint más homokfajták.
 • Kültéri burkolatokhoz - Autóbeállók, teraszburkolatok lerakásahoz ideális. Nem csak azért, mert sómentes (így a tetején lévő járólapok nem erodálódnak), hanem jó vízelvezető is.
 • Betongyártáshoz - betonnak nagyobb szilárdságot és kisebb rugalmasságot biztosít a többi típushoz képest.
 • Gyep-, és kertápoláshoz - Ideális adalék gyepekhez és tereprendezésben való használatra.
mosott folyami homok

Az online kitöltött űrlap beérkezését követően kollégáink keresni fogják, hogy a részleteket egyeztessék. Amennyiben telefonos elérhetőségét megadja, visszahívjuk! Szolgáltatási területünk: Budapest és az agglomeráció adott településeire korlátozódik. Az áruszállítás részleteit a linkre kattintva érheti el!

folyami homok felhasználása
Felhasználása
Nagy nyomószilárdságának, tartósságának köszönhetően a különböző építési feladatok az egyik közkedvelt anyaga. Legelterjedtebb a beton- és habarcsgyártásban, valamint medenceszűrőkben és vízelvezető rendszerekben.
 • különféle betontermékek gyártása (ebben az esetben a növeli az olyan mutatókat, mint a megbízhatóság és a fagyállóság);
 • talajkeverékek gyártása (például veteményeskerthez);
 • alapok készítése (építőiparban);
 • vakoláshoz és falazáshoz;
 • belsőépítészetben;
 • tereprendezéshez;
 • műtrágyák gyártásához növények számára;
 • víztisztításhoz;