Mosott kavics

mosott kavics
A mosott kavics felszínét valóban megmosták, így nincs rajta szennyeződés (homok, agyag) vagy por. Ez fényes, csillogó megjelenést kölcsönöz neki, amitől a lefedett területek felülete különösen szépen mutat. Jó okkal a legszélesebb körben használt kavicsfajta. Előnyei: Megfizethető, karbantartása egyszerű, tökéletes környezetet biztosít az esővíz természetes elszivárgásához, csökkentve a tócsák kialakulásának kockázatát. Geotextíliával együtt használva eltünteti a gyomokat. A mosatlan változatával összehasonlítva a különbségnek csak egy kis köze van a tisztasághoz. A legkomolyabb eltérés a textúrában keresendő. A mosatlan kavicsok, durvák és texturáltak. Ez a felszín jobb tömörödést eredményez az utakon és bárhol, ahol nagy teherbírású anyagokra van szükség. A lemosott típusú viszont sima, mivel a víz eltávolította felületéről a nem kívánt szennyeződéseket. Ha úgy dönt, kavicsot használ felhajtójához, általában a mosatlan a jobb megoldás, különösen, ha az úttest lejtős területen van, mert így kisebb lesz a kövecskék elmozdulásának esélye!

Típusok, méretek

mosott kavics 4-8

4-8

 
 
mosott kavics ár

Költségek:

Bekerülés díja elsősorban a szecsemérettől függ. Természetesen ezekhez az árakhoz minden esetben hozzá kell adni a szállítás költségeit, melyeket a távolság függvényében egyedileg határoznuk meg.
Megnevezés
(mm)
Ár
(Ft/m3)
4-8 12.065
8-16 12.065
Felhasználása

A legnagyobb előnye környezetbarát mivoltán kívül az esztétikai értéke - ami a betonhoz képest organikusabb megjelenést kölcsönöz az alkalmazott területen. Előállítása minimális energiaigényű. Ezért nagyon szívesen használják:

  • utak és sikátorok;
  • felhajtók vagy ágyások kialakítására;
  • játszóterekhez;
  • a beton- és aszfaltprojektek (a habarcs különféle összetevőihez való kivételes tapadás jellemzi);
  • tereprendezési munkállatok területén;
  • víztisztító rendszerek szűrőjeként;
  • virágágyások, sziklakertek, tavak, úszómedencék és kialakítására és díszítésére.

Dekorációként is használatos kerti építmények egyedi stílusának kialakítására. Mindezek miatt a kereslet iránta nagyon magas. Könnyen szállítható és beépíthető, ami szintén hozzájárulhat a felmerülő költségek csökkentéséhez.

mosott kavics felhasználása

Bizonytalan az Önnek szükséges szemcseméret nagyságában? Nincs tisztában a szükséges mennyiséggel? Töltse ki az ajánlatkérőnket és kollégáink mobilszám ismeretében visszahívják!
Szolgáltatási területünk: Budapest és környékének települései. A kiszállításról a linkre kattintva tudhat meg többet!