Mosott kavics vagy mosatlan?

mosott kavics
Mi a mosott kavics és miért érdemes használni? A mosott kavics

- ahogy a neve is sugallja - egy olyan folyamat eredménye, amelyben a kavicsot mossák, hogy eltávolítsák róla a port és a kisebb részecskéket. A kavicsot szitálják, majd mosási eljárásnak vetik alá, jellemzően víz vagy sóoldat felhasználásával. Egy gép vízzel permetezi, miközben egyidejűleg mozgatja is, hogy a dörzsölés hatására eltávolítsa a port és a finom részecskéket.
Ez az eljárás eltávolítja a nemkívánatos anyagokat, tiszta, kiváló minőségű anyagot eredményez.
Egyes alkalmazásokban a simaság nyomás alatti elmozduláshoz vezethet, amelyet figyelembe kell venni a használat során. A legszélesebb körben használt kavicsfajta. Ha geotextíliát helyez alá eltünteti a gyomokat.

Csoportok

mosott kavics 4-8

4-8

 
 

Mosott és mosatlan kavics összehasonlítása:

A mosott kavics fényes felületű, lekerekített élekkel rendelkezik, színei élénkek, változatosak, mintái és struktúrái tisztán láthatók. Egységesebb méretű és formájú.
Könnyen tisztítható. Tapintása kellemes, kissé csúszós.
Drágább, törékenyebb, könnyebben szennyeződik, viszont esztétikusabb így dekorációs célokra alkalmasabb.
Általában drágábbak, mivel a mosási folyamat plusz munkát és erőforrást igényel.

A mosatlan ezzel szembe durvább és matt felületű, halvánabb színű, szennyeződések takarhatják a mintákat és struktúrákat, nehezebben tisztítható, de jobban is tömörödik. Formái változatosabbak. Nagy teherbírású anyag, durvább, tapintású, felülete "tapadósabb", tapintása nem kelt kellemes érzetet. Érdesebb, szabálytalanabb felülettel rendelkezhet, mivel még nem estek át a természetes vagy mesterséges kopási folyamaton.
Olcsóbb, tartósabb, rusztikusabb megjelenésű, nagyobb súrlódási ellenállású.
mosott kavics felhasználása

Bizonytalan az Önnek szükséges szemcseméret nagyságában? Nincs tisztában a szükséges mennyiséggel? Töltse ki az ajánlatkérőnket és kollégáink mobilszám ismeretében visszahívják!
Szolgáltatási területünk: Budapest és környékének települései. A kiszállításról a komplett kavics árakról linkre kattintva tudhat meg többet!

kavics stabilizátor

Mivel csökkentheti az apró szemű kavicsok elmozdulásának esélyét?

Fontos követelmény, hogy a kavicsos felületek stabilak és csúszásmentesek legyenek. Annak érdekében, hogy a kavics pontosan ott maradjon, ahova helyezte, javasoljuk, használjon kavics-stabilizátort.
Alkalmazza mindenhol, ahol stabil felületet szeretne emberek, járművek, kerti bútorok stb. számára. Ott is, ahol az a cél, hogy egyenletes, jól karbantartott kavicsfelület alakuljon ki, lyukak és mélyedések nélkül.
Lerakási útmutató:
1. Tükör kiemelése: a kívánt területet körülbelül 15-20 cm-rel ki kell ásni és szintezni.
2. A szegélyek elhelyezése: Annak érdekében, hogy a kavicsok a helyükön maradjanak.
3. A felület előkészítése: A tervezett terheléstől függően a kavicsrácsnak stabil alapra van szüksége. Ha a terület kis terhelésnek lesz kitéve, elegendő egy homok alap, amit tömöríteni kell.
4. Stabilizátor lefektetése. A talajba rögzítés csak lejtőkön szükséges.
5. Kavics szétosztása: A stabilizátort alaposan töltse fel. Ezután fedje be körülbelül 2-5 cm-es kavicsréteggel, és egy gereblyével oszlassa el egyenletesen.