Marhatrágya

margatrágya
A marhatrágya tisztán természetes - szerves trágya, nem más, mint a szarvasmarha-félék ürüléke, ami nagyrészt lebomlott fűből és növényi anyagokból áll. Az egyik legelterjedtebb trágyafajta, melyet a biokertészek világszerte használnak. Ennek egyik oka, hogy kiváló termesztőközeg a kerti növények számára, a másik pedig egyszerű beszerezhetősége. Nemcsak a virágok és dísznövények, hanem a gyümölcsök és zöldségek egészséges táplálására is alkalmas.
Jelenlétének köszönhetően javul a talaj vizmegkötő képességét, így nem kell annyit öntözni és a művelés is egyszerűbbé válik. A tehéntrágya használata javítja a talaj fizikai, kémiai és biológiai termőképességét. A szarvasmarha-eredetű trágya történelmileg a hagyományos mezőgazdasághoz kötődik, a  közelmúltban pedig újra felfedezték a bionövények esetében is.
marhatrágya ár

Költségek:

Az áruszállítás költségét több tényező befolyásolja. Ilyen az ingadozó üzemanyag árak, a szállítás útvonala és a terepviszonyok, a rendelt mennyiség és annak térfogata. Ezen tényezők kombinációja alkotja (többek között) aktuális fuvardíjainkat. Érdeklődjön erről is, ha diszpécsereinkkel beszél!
Típusa Br. ár
(Ft/m3)
szarvasmarha trágya 7.620
 

Felhasználása, előnyei

A szarvasmarhatrágya szerves anyagokban és tápanyagokban gazdag, kb. 3% nitrogént, 2% foszfort és 1% káliumot tartalmaz. A magas ammóniaszint azonban megégetheti a növényeket, ha közvetlenül friss trágyát alkalmazza. A komposztált változata viszont számos előnnyel járhat. A káros ammóniagázok és kórokozók (például E. coli), valamint a gyommagvak eltávolítása mellett nagy mennyiségű szerves anyagot juttat a talajba. Ennek a komposztnak a talajba keverésével javíthatja a nedvességmegtartó képességét. Ez lehetővé teszi a ritkább öntözést, mivel a növény gyökerei szükség esetén felhasználhatják a további vizet és tápanyagokat. A levegőztetést is javítja, elősegítve a tömörödött talajok fellazítását. A trágya káliumot és szenet tartalmaz – mindkettő nélkülözhetetlen a tápanyagok felszívódásához. A talaj széntartalma csökkenti az eróziót, garantálva, hogy növényei hosszabb ideig egészségesek maradjanak. Ezt követően csökken a csapadékvíz elfolyás, aminek pozitív mezőgazdasági és környezeti hatása is lehet.

Összfoglalva: szerves talajjavító. Fák, cserjék, virág- és zöldségágyások meglevő talajának átkeverésére szolgál. Terítse ki a kerti ágyásokra vagy a meglévő talajra 50–100 mm mélységig, és forgassa be a kerti ágya első 150–200 mm-ébe.

marhatrágya felhasználása

Töltse ki ajánlatkérő űrlapunkat és tegye egyszerűbbé a vásárlását! Diszpécsereink a beérkezést követően rövidesen  jelentkeznek, hogy minden kérdését megválaszolják és igényeit tökéletesen személyre szabhassák! Kíváncsi a szállítási részletekre? Itt minden információt megtalál szolgátatási területünkről!!

Gyakran ismételt kérdések
  • Mekkora mennyiség szükséges?

    Egy jó éves alaptrágyázás egy kert számára megközelítőleg 3-4 kiló trágya lehet négyzetméterenként. Egy 100 négyzetméteres kerthez tehát 3 vagy 4 mázsa trágyára szükségeltetik.

  • Milyen növényre jó?

    A szarvasmarhatrágya kulcsfontosságú tápanyagok forrásaként szolgál, amelyekre a növényeknek szükségük van a növekedéshez és virágzáshoz, beleértve a nitrogént, foszfort, káliumot és számos mikroelemet. Így elmondható. hogy valamennyi lágy-, és fásszárú növény profitálhat belőle.