Kulé kavics

kulé kavics
A kulé kavics elnevezés a folyami kavicsok sokféle csoportjára utal. A törmelékes üledékes kőzetek közé tartozik,  melyeket a folyók és patakok vízének sodrása hosszú időn keresztül megmozgatott a  mederben, így egymásnak ütköztek. Éles széleik fokozatosan lecsiszolódtak, amíg kerek kövek nem keletkeztek. Alacsony árának és viszonylag könnyű beszerezhetőségének köszönhetően manapság számos alkalmazási területtel rendelkezik. Legnagyobb előnye a különféle szemcseméreteinek sokasága (a kőméretre vonatkozó információ a szita lyukméretére utal), amely sokrétűbb felhasználást tesznek lehetővé. Mivel a természetben is számos színben fordul elő, így kiváló díszítőelem, és kétségtelen előnyt jelent a házikertek és a szépen díszített autóbeállók minden szerelmesének. Tartós és alacsony költségű befektetés magáncélú felhasználásra és szélesebb körű ipari alkalmazásokra egyaránt.

Típusok, méretek

kulé kavics ár

Költségek:

Megnevezés
(fajta)
F.súlya
(kg/m3)
Br. ár
(Ft/m3)
16-32 1520-1680 12.065
24-40 1520-1680 11.430
32-65  1520-1680 8.890
Tulajdonságai és felhasználása
Mint minden más természetes anyagnak, vannak előnyei:
 • nincsenek benne repedések;
 • fagyálló;
 • gátolja a gyomok elszaporodását
 • egyszerűen és gyorsan teríthető;
 • magas az ár/érték aránya;
 • környezetbarát;
 • nagy teherbírású;

Egyetlen hátránya alacsony tapadása, ezért lejtőn történő elhelyezése nehézkes.
Széles körben használnak tereprendezésre, megfizethető ára, méretválasztéka, színeinek és formáinak sokasága miatt. Alkalmas teraszok, udvarok, sétányok vagy autóbeállók építésére, ágyások és virágágyások kialakítására. Hatékony vízelvezető. Tartós, megőrzi színét, formáját, csak körülbelül 5 évente kell kipótolni. Könnyen karbantartható, időnként elegendő átgereblyézni.
kulé kavics díszkertben

Űrlapunk online kitöltésével jelzi diszpécsereinknek érdeklődését termékeink felé. Mobilszáma megadássát követően kollégáink visszahívását várhatja! Mennyiségi és szállítással összefüggő kérdéseire örömmel válaszolnak! Budapest és környéke szerepel szolgáltatási területünk listáján. Házhozszállítás részleteiről a linken juthat információhoz!

Gyakran ismételt kérdések
 • 1 m3 hány kg?

  1.400 kg

 • Mennyi kell belőle 1 négyzetméterre?

  1m2-re 20 cm vastagon 0,2 m3 kell.

 • Miért jó a kavics a fal tövéhez?

  Érdemes megpróbálni távol tartani a vizet az alapoktól ezzel a módszerrel. Erős esőzések után időbe telik, amíg a víz leszivárog a talaj mélyebb rétegeibe, míg a kavicsszemcsék sokkal gyorsabbá teszik a vízelvezetést, és megakadályozzák a "mocsár" kialakulását a ház körül.