0-16 sóder számottevően igénybevett betonkeverékhez

0-16 sóder
A 0-16 sóder azaz beton sóder a durvább sóderfajták közé tartozik; alkalmazásával tökéletes betonalap hozható létre. A pontos homok és kavics részarány a termék specifikus összetételétől függ, és nincs egyetemes szabvány, amely ezt az arányt konkrétan meghatározná.

Általában a szemcseméreti eloszlás a következőképpen néz ki:
  • Homok: 0 mm-től körülbelül 2 mm-ig terjedő szemcseméret.
  • Kavics (finom): Körülbelül 2 mm-től 8 mm-ig.
  • Kavics (durva): 8 mm-től 16 mm-ig.

A tényleges részarányok változhatnak a bánya helyétől, a bányászati módszerektől és az alkalmazott szűrési technikáktól függően.

Beton sóder: 12.065 Ft
 

Hol célszerű alkalmazni?

Általában természetes kőzetekből áll, melyeket különböző eljárásokkal termelnek ki. Jó mechanikai szilárdság, kiváló vízáteresztő képesség és alacsony szervesanyag-tartalom jellemzi.
Felhasználása:
  1. Útépítés: Gyakran használják alapozó rétegként útszakaszok, járdák. Jó vízelvezetést és szilárdságot biztosít az aszfalt vagy beton számára.
  2. Alapozás és töltés: Nagy teherbírású területeken, mint például épületek alapozása, jó választás lehet, a talaj stabilitásának és a vízelvezetésének javítására.
  3. Vízelvezetés: A széles szemcseméreti tartománya miatt kiválóan alkalmas a víz gyors és hatékony elvezetésére. Így gyakran alkalmazzák támfalak mögött.
  4. Betonkeverék: Gyakran használják beton keverék készítéséhez, mivel a széles szemcseméreti tartomány javítja a beton szilárdságát és kompaktálódását.
  5. Könnyű kezelhetősége és önthetősége miatt népszerű választás. Tökéletes alapja lehet járdáknak, lépcsőknek, betonkoszorúknak.
0-16 sóderből készült betonalap

Célja a talajerózió megakadályozása? Vagy gondot jelent a vízelvezetés? Nem tudja, kihez forduljon tanácsért? Ha Budapesten vagy környékén él, egyszerű a válasz, lépjen kapcsolatba velünk! Töltse ki az ajánlatkérőnket és mi visszahívjuk! Diszpécserünk készséggel segít Önnek a szóródó anyagokkal kapcsolat felvetéseire reagálva! A kiszállítás várható időpontját is megbeszélheti vele! Nézze át teljes sóder árlistánkat is!