0-16 sóder számottevően igénybevett betonkeverékhez

0-16 sóder
A 0-16 sóder azaz beton sóder a durvább sóderfajták közé tartozik. Jó mechanikai szilárdság jellemzi, ezért tökéletes betonalap hozható létre alkalmazásával. A pontos homok és kavics részarány a termék specifikus összetételétől függ. Nincs egyetemes szabvány, amely ezt az arányt konkrétan meghatározná.
Általában a szemcseméreti eloszlás a következőképpen néz ki:
 • Homok: 0 mm-től körülbelül 2 mm-ig terjedő szemcseméret.
 • Kavics (finom): Körülbelül 2 mm-től 8 mm-ig.
 • Kavics (durva): 8 mm-től 16 mm-ig.

A tényleges részarányok változhatnak a bánya helyétől, a bányászati módszerektől és az alkalmazott szűrési technikáktól függően.

Beton sóder: 12.700Ft
 

Hol célszerű alkalmazni?

 
 1. Útépítés:
  Gyakran használják alapozó rétegként útszakaszokhoz, járdákhoz. Jó szilárdságot biztosít az aszfalt vagy beton számára.
   
 2. Alapozás és töltés:
  Nagy teherbírású területeken, mint például épületek alapozása, jó választás lehet, a talaj stabilitásának javítására.
   
 3. Vízelvezetés:
  A széles szemcseméreti tartománya miatt kiválóan alkalmas a víz gyors és hatékony elvezetésére. Így gyakran alkalmazzák támfalak mögött.
   
 4. Betonozás:
  Gyakran használják vastag betonréteg  készítéséhez, mivel a széles szemcseméreti tartomány javítja a beton szilárdságát és kompaktálódását.
0-16 sóderből készült betonalap

Célja a talajerózió megakadályozása? Vagy gondot jelent a vízelvezetés? Nem tudja, kihez forduljon tanácsért? Ha Budapesten vagy környékén él, egyszerű a válasz, lépjen kapcsolatba velünk! Töltse ki az ajánlatkérőnket és mi visszahívjuk! Diszpécserünk készséggel segít Önnek a szóródó anyagokkal kapcsolat felvetéseire reagálva! A kiszállítás várható időpontját is megbeszélheti vele! Nézze át teljes sóder árlistánkat is!