Homok

homok
A homok laza szerkezetű, szemcsés anyag, ami a kőzetek málásával, aprózódásával, azaz eróziójával jön létre. Egyik fő összetevője a szilícium-dioxid (SiO2). Ez egy természetben is előforduló anyagfajta, amely a földkéreg közel egynegyedét alkotja. Másik kulcsfontosságú összetevője pedig a földpát, ami a Föld felszínének közel háromnegyedét teszi ki.
A homokszemek mérete: a legnagyobb 2 mm-től a legkisebb 0,06 mm-ig terjed. A finomszemcsés már szinte porszerű, a durvaszemcsés pedig majdnem a kavicshoz hasonlatos. Színe attól a kőzetfajtától függ, amelyből származik. A kvarcban dús fehér vagy szürke színű, a mészkő dominálta pedig fehér vagy világosszürke.
Vitathatatlanul az egyik leggyakrabban használt építőanyag. Beton és habarcs, tégla, üveg, öntőformák és sok más dolog készítésére használják.

Típusok

homok ár

Költségek:

Az ömlesztett módú vásárlás költségeit befolyásoló tényezők
 • a minőség
 • a kiválasztott homokfajta
 • a szükséges mennyiség
 • a távolság, amit a rakománnynal meg kell tenni
Megnevezés
(fajták)
Szemcse
(mm)
Br. ár
(Ft/m3)
Bányahomok 0,8 6.985
Folyami 0,1-0,5 8.890
Vakoló 0-1 8.890
Falazó 0-2 8.890
Tulajdonságai, felhasználása
Fajsúlya általában 2600 kg/m3 és 2700 kg/m3 között változik. Ez azt jelenti, hogy egy köbméter súlya kb: 2.6-2.7 tonna, ami változhat az összetételétől és nedvességtartalmától függően.
Mit jelent a homokkal kapcsolatban a MOSOTT kifejezés? Olyan típusra utal, amelyből eltávolították a szennyeződéseket, például a talajt, a növényi részeket és a köveket. Így tiszta és egyenletes szemcséjű  lesz, ami számtalan célra felhasználható, beleértve az építkezéseket, az üveggyártást.
Az OSZTÁLYOZOTT kitétel pedig azt jelenti, hogy a homokszemek szemcsemérete közel azonos egy adott csoporton belül, amit általában szitálással vagy centrifugálással érnek el. A végeredmény egy jobban tömörödő anyag, ami tisztább is, mivel kevesebb szennyeződést tartalmaz és igen sokrétű felhasználást tesz lehetővé! Különböző méretű homokszemcsékkel növelik a beton konzisztenciáját és stabilitását. Tégla- és csemperagasztókban fokozza a ragasztók szilárdságát és rugalmasságát. Víz- és csatornatisztításra is alkalmas, mivel képes kiszűrni a nagyobb szemcséket és szennyeződéseket. Gyakran veszik igénybe az utak, épületek alapjainak valamint padlózatának kialakításához.
homok ajánlatkérés

Az online kitöltött űrlap beérkezését követően kollégáink keresni fogják, hogy a részleteket egyeztessék. Amennyiben telefonos elérhetőségét megadja, visszahívjuk!
Szolgáltatási területünk: Budapest és az agglomeráció adott településeire korlátozódik. Az áruszállítás részleteit a linkre kattintva érheti el!

homok szállítás
Szállítás:
Szolgáltatásunk nem ér véget az ömlesztett áruk értékesítésével! A szóródó rakományok esetén a termék célbajuttatása ugyanolyan fontos, mint maga az anyag minősége. Éppen ezért megértjük a határidők fontosságát és az Ön idejének értékességét, különösen az építőiparban.   A különböző homokfajtákat gyorsan és hatékonyan juttatjuk el Önhöz, hogy ne vesztegessük az idejét a projektek kivitelezése során. Tapasztalt sofőreinkkel 24 órán belül el tudjuk indítani rakományát.  Anyagszállítási igénye bármelyik homokfajtát is érintse, online ajánlatkérőnkön vegye fel velünk a kapcsolatot, és mi mindent megteszünk, hogy megtaláljuk az Ön elvárásainak megfelelő megoldást.
Gyakran ismételt kérdések
 • Mi a kinetikus homok?

  Egy különleges homokfajta, amely nem szárad ki és nem tapad úgy, mint a hagyományos homokszemek. Speciális kötőanyaggal van összekeverve, amely lehetővé teszi, hogy a homokszemek összetapadjanak, de mégis könnyen formázhatók legyenek. Népszerű játékanyag gyermekek számára. Szabadon alkothatnak vele, fejleszthetik a kreativitásukat valamint finommotoros készségeiket. Felnőttek számára is szórakoztató lehet és stresszoldásra is használható

 • 1 m3 hány talicska?

  16,5 talicska (általában 60 l-es egy talicska)

 • 1 tonna hány m2-re elég?

  1 m3 homok kb 1600 kg. 1 tonna így 0,6 m3. 10 cm vastagon 6 m2-re elég.

 • 25 kg hány köbméter?

  0,015m3