Poros murva

poros murva
A poros murva kifejezés az osztályozatlan, üledékes (dolomit és mészkő alapú) zúzott követ jelöl, amely finom, porszem méretű részecskéket is tartalmaz a nagyobb szemcsék mellett.
Ez a kőzúzalék a természetben nem forduló elő, gépek törik össze, hogy szögletes, szabálytalan formái és éles szélei tovább fokozzák szilárdságát. Ideális bizonyos alkalmazásokhoz, mivel a por elősegíti összetartását, ülepedését, javítva ezzel a stabilitást, teherbírást.  A porszemcsék ugyanis megtartják a bennük rejlő talajcementeket és kötőanyagokat, amelyek elősegítik a talaj tömörödését, így tökéletes aljzatot képeznek.
Szemcséi mérettartománya igen széles, a finom porrészecskéktől (kevesebb mint 0,075 mm) a nagyobb, durvább szemcsékig (akár 63 mm-ig vagy afölött) terjedhet. Ennél a típusnál a színnek nincs jelentősége, mivel a felszín alá kerül.

Br. ára: 10.795 Ft/m3

 

Felhasználása

Ezt a gyakran alkalmazott, sokoldalú anyagot ajánljuk figyelmébe, ha ellenálló és masszív alapra van szüksége. A szögletes kő az ideális típus olyan aljazathoz, ahol az egyes kövek lapjainak egymáshoz illeszkedése határozza meg az alépítmény erősségét.
Ezek a kövek merev, szögletes felületei döngölhetők, hengerelhetők, vagy akár a helyükre rázhatók, amíg egymásba nem illeszkednek, így biztonságosabb felületet biztosítanak. Lehetővé teszik egy erős, teherbíró, sík felület létrehozását bármilen célra.
Tökéletes nagy területű parkolók, forgalmas földutak, építési területek talajának megerősítésére!
Vízelvezető képessége kisebb, mint a tiszta, pormentes murvaszemeké, mivel a finom részecskék kitöltik a térközöket és csökkentik a víz átáramlásának sebességét. Azonban még mindig jobb vízelvezető, mint például a tiszta agyag.
Ha a fő cél a gyors vízelvezetés (a csapadék elvezetése), akkor a pormentes murva vagy más nagyobb pórusú anyagok lehetnek előnyösebbek.

poros murva út

Nehezen boldogul a szükséges anyagmennyiség kiszámolásával? Bizonytalan, hogy az alkalmazni kívánt murvafajta a megfelelő választás? Napi szinten szegeznek nekünk ilyen és hasonló kérdéseket. Így nagy tapasztalatra tettünk szert ezen a területen. Adja meg a számát űrlapunkon és rövidesen visszahívjuk. Addig is nézze át a szállítási területünket és a megbízások teljesítésének részleteit!