Poros murva 0-20 - ha masszív alépítmény a cél

poros murva
A poros murva 0-20 mm-es szemcseméret-tartományba eső kőzetszemcséket jelöli, amely finom, porszem méretű részecskéket is tartalmaz a kisebb-nagyobb a legfeljebb 2 cm-es murvaszemcsék mellett (osztályozatlan murva).
Ez a murvafajta sem forduk elő  a természetben, gépek törik össze, hogy szögletes, szabálytalan formái és éles szélei tovább fokozzák szilárdságát.

Ideális alépítményekhez, mivel a por elősegíti összetartását, ülepedését, javítva ezzel konzisztenciáját és a teherbírást.  A porszemcséi ugyanis megtartják a bennük rejlő talajcementeket és kötőanyagokat, amelyek elősegítik kompaktá válását, így tökéletes fundamentumot képeznek. Alkalmazása során vegye figyelembe a többi fajtához képest alacsonyabb vízelvezető képességét.
Ennél a típusnál a színnek nincs jelentősége, mivel a felszín alá kerül.
0-20 murva: 10.795 Ft/m3
 

Murva 0-20 mire használható és mire nem?

Gyakran alkalmazák, ha ellenálló és masszív alapra van szükség. A szögletes kő az ideális típus olyan aljazathoz, ahol az egyes kövek lapjainak egymáshoz illeszkedése határozza meg az alépítmény erősségét.

Ezek a kövek merev, szögletes felületei döngölhetők, hengerelhetők, vagy akár a helyükre rázhatók, amíg egymásba nem illeszkednek, így biztonságosabb felületet biztosítanak. Lehetővé teszik egy erős, jól terhelhető, sík felület létrehozását bármilyen célra.
Tökéletes nagy területű parkolók, forgalmas földutak megerősítésére!

Háránya, hogy a jól illeszkedő murvaszemek és a cementálódó por kevés teret enged a csapadék elszivárgásának.
 

poros murva útalap

Nehezen boldogul a szükséges anyagmennyiség kiszámolásával? Bizonytalan, hogy az alkalmazni kívánt murvafajta a megfelelő választás? Napi szinten szegeznek nekünk ilyen és hasonló kérdéseket. Így nagy tapasztalatra tettünk szert ezen a területen. Adja meg a számát űrlapunkon és rövidesen visszahívjuk. Addig is nézze át a szállítási területünket és a megbízások teljesítésének és az aktuális murva árak részleteit!