Sóder

sóder
A sóder a természetben előforduló, lekerekített kőzetekből és ásványi töredékekből álló, 2 mm és 50 mm közötti szemcsemérettel rendelkező üledékes közet, amelyek a tengerparton, folyómederben vagy gleccsere járta területeken képződik. Kőzetdarabjai lehetnek például gránitból, bazaltból, kvarcból vagy mészkőből. A folyóvizek vagy gleccserek szállíttatják, majd sík területen üledékként rakódik le. Eredete gyakran kapcsolólódik folyóvizekhez, gleccserek mozgásához vagy más természetes eróziós folyamatokhoz. A folyókból származó sima, kerek, míg a hegyekben bányászott durvább, szögletesebb szemcséket tartalmaz. Általában a beton alapanyaga, ahol segít megakadályozni a beton elmozdulását és deformációját. Használják továbbá vakoló habarcs előállításához. Kiválóan alkalmas más építési projektekhez is, például utak, kerti kiülők, parkolók alapzatának kialakításához.

Fajták

sóder ár

Költségek:

Sokféle tényező befolyásolja a felmerülő kiadások mértékét, amelyek között a távolság, a járművek, az infrastruktúra állapota és egyéb, járulékos költségek (engedélyek) a legmeghatározóbbak.
Szemcse
(mm)
Ár
(Ft/m3)
0-4 11.430
0-8 12.065
0-16 12.065
0-24 11.430
töltősóder 7.620
Feldolgozási eljárás:
1. Osztályozott sóderszemek kifejezéssel  egy speciális feldolgozási eljárásra utalunk, amely során egy sor szitán engedik keresztül, kezdve a legnagyobb nyílásokkal a tetején, egészen a legkisebbekkel az alján. Így a nagyobb szemcsék a felül maradnak, míg a kisebbek leesnek az aljára. Ezzel az eljárással több különböző méretű sóderfrakciót kapunk, amelyek készen állnak a különféle építőipari alkalmazásokra.
Előnyei:
 • Használataval a mérnökök pontosan meghatározhatják a kívánt szemcseméretet a különböző projektekhez, például betonozáshoz, útépítéshez vagy drénrendszerekhez.
 • Az osztályozás révén javítható az anyag kompressziós szilárdsága, vízvezető képessége vagy más mechanikai tulajdonságai.
 • Emiatt jobban kihasználható, mivel kevesebb pazarlást eredményez és pontosan az adott alkalmazásra optimalizált.
Ez az eljárás csupán egy mechanikai folyamat; ez a műszaki tudomány és a gyakorlat metszéspontja, amely lehetővé teszi számunkra, hogy az építőanyagokat a lehető legjobb és leggazdaságosabb módon használjuk fel.
sóder ajánlatkérés

Online kitölthető adatlapunkon megadjuk a lehetőséget, hogy a mobilszám kitöltésével visszahívást kérjen. Így minden kérdését rögtön megválaszolhatjuk. Adatai megadása előtt kérjük nézze át szolgáltatási területünket és az ömlesztett áruszállítás részleteit!

sóder szállítás
Szállítás
A különböző sóderfrakciók ömlesztett, konténeres kiszállítása komplex, többlépcsős folyamat, amely különleges ismereteket és felszereléseket igényel. E  műveletben a precizitás, a biztonság és a minőség ellenőrzése központi szerepet játszik.

A rakomány súlya miatt a szállítóeszközeinknek megfelelő teherbírással kell rendelkezniük. Emellett a töltés során a porfelhők kialakulása is kihívást jelenthet, ezért gyakran nedvesítjük sóderek felszínét. A konténereink erős szerkezetűek, ami védelmet biztosít a rakomány számára az időjárásbeli hatásokkal szemben, míg a ponyvák a szállítmányozás biztonságát segítik elő! A házhozszállítás
részleteiről a linken informálódhat!

Gyakran ismételt kérdések
 • 1 m3 betonhoz mennyi kell?

  0,6-0,7 m3

 • 1 m3 hány talicska?

  16,5 talicska (általában 60 l-es egy talicska).

 • Milyen kavicsos homok kell a betonhoz?

  Finomabb munkához apróbb szemcseméretű (0-4, vagy 0-8-as) sódert érdemes választani, míg teherbíróbb betonhoz a 0-16, vagy 0-24-est.