Sóder bekerülési költsége

sóder
A sóder a természetben előforduló, lekerekített kőzetekből és ásványi töredékekből álló, 2 mm és 50 mm közötti szemcsemérettel rendelkező üledékes közet, amelyek a tengerparton, folyómederben vagy gleccsere járta területeken képződik.
Kőzetdarabjai lehetnek például gránitból, bazaltból, kvarcból vagy mészkőből. A folyóvizek vagy gleccserek szállíttatják, majd sík területen üledékként rakódik le.
Eredete gyakran kapcsolólódik folyóvizekhez, gleccserek mozgásához vagy más természetes eróziós folyamatokhoz. A folyókból származó sima, kerek, míg a hegyekben bányászott durvább, szögletesebb szemcséket tartalmaz. Általában a beton alapanyaga, ahol segít megakadályozni annak deformációját. Használják továbbá vakoló habarcs előállításához.

Fajták

sóder árak

Sóder árak:

Sokféle tényező befolyásolja a felmerülő kiadások mértékét, amelyek között a távolság, a járművek, az infrastruktúra állapota és egyéb, járulékos költségek (engedélyek) a legmeghatározóbbak.
Frakciók
(mm)
Bruttó
(Ft/m3)
0-4 12.065
0-8 12.700
0-16 12.700
0-24 13.335
töltősóder 8.255

Mi az osztályozott sóder?

1. Osztályozott sóderszemek kifejezéssel  egy speciális feldolgozási eljárásra utalunk, amely során egy sor szitán engedik keresztül, kezdve a legnagyobb nyílásokkal a tetején, egészen a legkisebbekkel az alján. Így a nagyobb szemcsék a felül maradnak, míg a kisebbek leesnek az aljára. Ezzel az eljárással több különböző méretű sóderfrakciót kapunk, amelyek készen állnak a különféle építőipari alkalmazásokra.
Előnyei:
  • Használataval a mérnökök pontosan meghatározhatják a kívánt szemcseméretet a különböző projektekhez.
  • Az osztályozás révén javítható az anyag kompressziós szilárdsága, mechanikai tulajdonságai.
  • Jobban kihasználható, mivel kevesebb pazarlást eredményez és pontosan az adott alkalmazásra optimalizált.
Ez az eljárás csupán egy mechanikai folyamat; ez a műszaki tudomány és a gyakorlat metszéspontja, amely lehetővé teszi számunkra, hogy az építőanyagokat a lehető legjobb és leggazdaságosabb módon használjuk fel.
sóder ajánlatkérés

Online kitölthető adatlapunkon megadjuk a lehetőséget, hogy a mobilszám kitöltésével visszahívást kérjen. Így minden kérdését rögtön megválaszolhatjuk. Adatai megadása előtt kérjük nézze át szolgáltatási területünket és az ömlesztett áruszállítás részleteit!

sóder szállítás

Sóder szállítás

A különböző sóderfrakciók ömlesztett, konténeres kiszállítása komplex, többlépcsős folyamat, amely különleges ismereteket és felszereléseket igényel. E  műveletben a precizitás, a biztonság és a minőség ellenőrzése központi szerepet játszik.

A tömeges kiszállítás miatt a szállítóeszközeinknek megfelelő teherbírással kell rendelkezniük. Emellett a töltés során a porfelhők kialakulása is kihívást jelenthet, ezért gyakran nedvesítjük sóderek felszínét. A konténereink erős szerkezetűek, ami védelmet biztosít a rakomány számára az időjárásbeli hatásokkal szemben, míg a ponyvák a szállítmányozás biztonságát segítik elő! A házhozszállítás
részleteiről a linken informálódhat!

Gyakran ismételt kérdések
  • 1 m3 sóder hány talicska?

    60 l-es talicska esetén 1 köbméter sóder 17 talicskát tölt meg.

  • Milyen sóder kell a betonhoz?

    Finomabb munkához apróbb szemcseméretű (0-4, vagy 0-8-as) sódert érdemes választani, míg teherbíróbb betonhoz a 0-16, vagy 0-24-est.