Úti murva

úti murva
Az úti murva 20-55 mm-es, durva szemcséi kiválló alapanyagként használhatók útakhoz, járdákhoz, ösvényekhez, parkolók alapjához.  A megfelelő szemcseméret kiválasztása létfontosságú az útépítésben, mivel a kőzetek mechanikai ellenálló képessége és rugalmassága szemcseméretenként változó, ezért rendkívül fontossággal bír döntése a későbbi használhatóság és tartósság szempontjából. Ez a murvafajta ellenáll a nagy forgalommal együttjáró fizikai terhelésnek, villámárvizeknek, az időjárás viszontagságainak, biztosítja a teljes szerkezet stabilitását és tartósságát, felületi szilárdságát és terhelhetőségét. Magánházaknál az egyik legjobb alternatívája a betonnak autóbehajtók, járdák, ház előtti parkolók létrehozásnál. Függetlenül attól, hogy új felület építését vagy meglévő felújítását tervezi, alkalmazásával projektjei megfelelnek majd a legmagasabb követelményeknek, és hosszú évekig szolgálják Önt.

Br. ára: 12.700 Ft/m3

 

Beépítés

A murvával borított autófelhajtó végtelen lehetőséget kínál a lakástulajdonosoknak az ízlésüknek és stílusuknak megfelelő felület kialakítására.  Használatának nagy előnye, hogy nagyon könnyű vele dolgozni, rendkívül megfizethető, egyszerűen karbantartható, nagyon egyedi lehet és nagyon vonzó megjelenést biztosít. Ám ha nem megfelelő a kivitelezés, felső rétege gyorsan megsűllyedhet és kátyúk képződhetnek felszínén. Amennyiben saját maga vállalkozik a munka elvégzésére, fontos, hogy alaposan ismerje a folyamatot. Ez magában foglalja a szilárd alapot, a jó vízelvezetést, a kötőanyagot a rétegek összetartásához, valamint a megfelelő eszközöket a projekt befejezéséhez.
A legtöbb esetben rétegenként körülbelül 12-18 cm mélységre van szükség, amely poros murvából készül. A második (20-55 mm-es szemcséjű) a vízelvezetést hivatott biztosítani, ezért jellemzően 8-12 cm vastagságú zúzalék rétegből áll, amely lehetővé teszi a víz szabad elfolyását. Végül a felső réteget a nagyobb kerti murvaszencsék alkothatják, amik funkcionális és dekoratív jellegű elvárásoknak is megfelelnek. Ezeket a rétegeket külön-kölün is tömöríteni kell, hogy biztosítsák, a műút ne mozduljon el vagy sűllyedjen meg a rendszeres használat mellett.
úti murva kerti úthoz

Bármilyen munkához keres alapanyagot murvafajtáink közül bátran válogathat. Bizonytalan melyik típusból mekkora mennyiségre van szüksége? Ezen egyszerűen segíthet! Töltse ki ajánlatkérő adatlapunkat és a megadott mobilszámon segítséget nyújtunk a helyes döntésben! Szállítási körzetünk valamint a fuvar részleteiről linkeken kaphat tájékoztatást!