Kulé kavics lerakása

kulé kavics lerakása
A kulé kavics lerakása kevés karbantartást igénylő, pénztárcabarát tereprendezési megoldás, amivel  stílusos és modern megjelenést  adhat kertjének, sétányának vagy teraszának. A kavicsszemek talajra terítése azonban megfelelő előkészítést és technikát igényel a tartós, jó eredmény elérése érdekében. Szükséges anyagok és eszközök: ásó, gereblye, talicska, lapát, tömörítő henger, geotextília, maga a talajtakaró kövecskék illetve szegélyanyag. Ez utóbbi nem kötelező, de ajánlott, hogy megakadályozza a kavicsok elmozdulását. Mielőtt elkezdené a terítést, fontos, hogy megfelelően előkészítse a területet. Először tisztítsa meg, távolítson el minden füvet, gyomot, gyökereket vagy törmeléket. Emelje ki a talajt, 6-9 cm mélységben, amennyiben a felület dekorációs célokat szolgál, 12 cm-t, ha a vízelvezetés javítása a cél.

Házilagos kivitelezés

 

Talajmunkák és terítés

Tömörítse a talajt ami segít megelőzni a süllyedést vagy az idő múlásával a kavicsszemek elmozdulását.

A gyomok növekedésének megakadályozása érdekében helyezzen egy réteg geotextíliát a talajra. Vágja méretre a és fektesse le, majd rögzítse.

Itt az ideje a szegély felszerelésének. Helyezze el a szegélyanyagot a telepítési terület kerülete mentén.
A terítést kezdje azzal, hogy egy kavicsréteget felhordja a geotextilre, az egyik végétől kezdve, és haladjon a másikig. Használjon gereblyét az egyenletes terítéshez!

A következő lépés a tömörítés! Ezzel olyan szilárd felületet hozva létre, amely nem mozdul el vagy ülepedik az idő múlásával sem.

Miután tömörítette az első kavicsréteget, adjon hozzá még egy réteget, és ismételje meg a folyamatot, amíg el nem éri a kívánt magasságot. Ne felejtsen el minden réteget tömöríteni menet közben.
kulé kavics szakszerű lerakása

Használjon szintezőt: Ha nehézségei vannak az egyenes felület elérésével, használja a szintezőt az ellenőrzéséhez, és szükség szerint állítsa be.
Szánjon rá időt: maga a kivitelezés időigényes folyamat lehet, de ha rászánja az időt és az alaposságot, akkor tartós és szép készterméket biztosít.
Kérjük ellenőrizze, hogy lakhelye szerepel-e szolgáltatási területünk listáján! Amennyiben megtalálta, tőltse ki ajánlatkérőnket és várja hívásunkat. Minden felmerülőb kérdését megválaszoljuk. Megrendelés előtt tájékozódjon a házhozszállítás részleteiről!
kulé kavics karbantartása

Karbantartás:

Annak érdekében, hogy új felülete az elkövetkező években is jól nézzen ki, fontos, hogy megfelelően karbantartsa. Rendszeresen gereblyézze fel: Ez segít megőrizni a kavicsfelület tiszta és egyenletes megjelenését, miközben megakadályozza a törmelék és a szerves anyagok felhalmozódását.
Használjon lombszívót: Ha nagy kavicsfelülettel rendelkezik, a levélseprű használata hatékony módja lehet a törmelék eltávolításának és a felület tisztán tartásának.
Oldja meg a vízelvezetési problémákat: Ha víztócsát észlel a kavicsos felületen, fontos, hogy a lehető leghamarabb foglalkozzon a vízelvezetés problémájával, hogy megelőzze az eróziót és a felület károsodását.